Голямо корпорация изпратила всичките си мениджъри на скъп семинар. Трябвало да се научат да взимат бързи и адекватни решения в необичайна обстановка. На втория ден на едната група мениджъри била поставена задачата, да измерят дължината на една дръжка на знаме. Излезли навън, взели една стълба и един метър, стълбата обаче била къса, затова примъкнали и една маса, върху която сложили стълбата. Все още не било достатъчно, сложили и един стол върху масата, всичко било много паянтово и естествено цялата конструкция паднала.
Всички започнали да говорят едновременно, да предлагат решения, станала страшна говорилня. В този момент покрай тях минал един инженер. Погледнал ги, послушал ги, издърпал дръжката на знамето от земята, сложил я легнала и измерил дължината от край до край, написал резултата на едно листче и заедно с дръжката го бутнал в ръцете на един от мениджърите. После си продължил по пътя. Едва се скрил зад ъгъла и единият от топ-мениджърите казал:
- Това е типично инженерно! Трябваше да измерим височината, а той ни каза дължината, затова не слагаме такива хора на високите позиции.

Рейтинг 5 от 1

and now?

Добавен от:

avatar

Буболечка

Общо: (1752) 

Зевзеците на Fun.dir.bg

avatar

zzkrastev@abv.bg

(2974) Вица рейтинг 533.4

avatar

ZZZZZDRAVKO11111

(2472) Вица рейтинг 264.2

avatar

Григоров

(1545) Вица рейтинг 195.5

avatar

kalin.vt

(189) Вица рейтинг 98.9

avatar

ДДРОнег

(714) Вица рейтинг 89.4