Някой народни мъдрости:
Ескимосите в Гренландия знаят: Ако в последния ден на юни температурата на въздуха се вдигне до -30 градуса, ще има дълго и горещо лято. Ако ескимоските жени свалят ватените си гащи и носят валенките на бос крак - лятото вече е дошло.
Жителите на Бавария отбелязват: Ако ти е много топло, физиономията ти е почервеняла и се чувстваш добре сварен, провери, дали не те поднасят заедно с бира.
Сибирска мъдрост: Ако сутрин през прозореца ти погледне мечка с кървясали очи и рошава четина, значи вчера малко си прекалил с момчетата в кръчмата, а това не е прозорец, а огледало...
Людоедите от Малките Берцови острови считат: Ако в устата ти е останал вкус на свинско, значи това е бил протестантски мисионер. Ако, обаче, в устата ви има вкус на риба, то това е бил равин.
Селяните в Етиопия казват: Ако слона няма хобот - това е хипопотам. Ако слона има дълга шия - това е жираф. Ако слона има хобот и дълга шия - това е дефектен слон.
Северноамериканските индианци твърдят: Ако бизонът те гледа жално и вика "мууу", не стреляй по него, не трябва. Това е кравата на съседа.

Рейтинг 5 от 1

and now?

Добавен от:

avatar

Юли Ангелов

Общо: (1565) 

Зевзеците на Fun.dir.bg

avatar

zzkrastev@abv.bg

(2974) Вица рейтинг 533.4

avatar

ZZZZZDRAVKO11111

(2472) Вица рейтинг 262.2

avatar

Григоров

(1545) Вица рейтинг 195.5

avatar

kalin.vt

(189) Вица рейтинг 98.9

avatar

ДДРОнег

(714) Вица рейтинг 89.4